nedeľa 16. februára 2014

Hlavný stojan pre Vstrom 650

...Hlavný stojan na motorku sa začal rysovať pred 3rokmi, ako potreba niečoho na cesty, na ľahkú údržbu a podobné záležitosti....
Problémy boli dva: cena a menšia funkčnosť pri jazde. Teda, funkcia je výborná, ale original stojan chytáte v ľavotočivých zákrutách veľmi často, a ten od Sw-motechu je na tom o niečo lepšie, ale horšie v tom, že je nízko položený a znova ho chytáte v zákrutách, na obrubníkoch, a v offroade ani nehovoriac.

Problém bol nastolený ako niečo čo sa dá riešiť. Tak nastali skúmania, možnosti, meranie a skúšania. Prvý prototyp sa podaril spraviť za jednu celú sobotu! Zdá sa to ako veľmi veľa, no ten kto ho už robil, vie o čom to je.

Po výrobe prvého stojanu mňa napadla myšlienka začať vyrábať celý komplet sériovo. Čo znamenalo prípravu, robenie prípravkov a systém výroby. Celý stojan vy robený z pevného plného materiálu, kvalitne zváraný, zabrúsený, a povrchová úprava je zvolená prášková farba, teda komaxit.

Funkčnosť, teda výšku som vyriešil, takže nieje stojan nízko. Motorka sa na stojan dáva len o minimum horšie ako u iných, treba na to cvik a po pár pokusoch to ide ľavou zadnou.

Po dvoch rokoch, stále pokračujem vo výrobe, a úspechom mi je spokojnosť motorkárov.

Ostatné fotografie tu.

Začiatky výroby si pozriete na motoride.sk

Cena za stojan je stále rovnaká a to 70€.


Sergej,

V prípade otázok, či záujmu ma prosím kontaktuje buď cez formulár, alebo:
mail: sergej.design@gmail.com
mobil: +421915401755

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára