štvrtok 6. júla 2017

Hliníkové kufre, made by Sergej design

Výber batožiny je na turistiku obzvlášť dôležitý. U nás si môžete vybrať z dvoch pólov batožín. Hliníkové kufre a brašne Enduristan. O Enduristane a jeho výhodách som už písal TU a naše nové hliníkové kufre predstavíme v tomto článku.

V SR a hlavne v ČR je niekoľko výrobcov zaoberajúcich sa touto výrobou. Človek si v dnešnej dobe kúpi naozaj to čo vyhovuje práve jemu, pretože trh už obsahuje naozaj všetko a hlavne kvalita je na veľmi dobrej úrovni.

Rozhodli sme sa aj my, že sa začneme tomuto segmentu v rámci doplnkov venovať. Avšak prísť s niečim čo už je vymyslené, a kopírovať to, nie je našou myšlienkou tvorby. Otázka bola čo zmeniť, upraviť a urobiť inak než to majú iní výrobcovia. Nebolo to ľahké, avšak konštrukčná a designérska prax nám pomohla.
Takto vyzerá 3D výstup návrhu


Kvalita, konštrukcia, design...




Kvalita- kufor nesmel byť nitovaný, ale celozváraný. Nemám nič proti nitovaniu, je to hlavne rýchle a lacné riešenie, preto aj nitované kufre majú nižšiu cenu než celozvárané. Zvary sú robené na menej viditeľných miestach a čo najmenej zabrusované kvôli podmienkam pevnosti. Zvary sa brúsia iba na viditeľných miestach, ako sú rohy veka a dna.

Konštrukcia- v podstate existuje jedna základná overená konštrukcia, ktorej sa 90% výrobcov drží. Obvodový plášť je robený z 2 častí tak, že pohľadová strana je z jedného kusa. Problém býva aj s nákladovým otvorom. Niekto pridáva naň tesnenia, má ho úzky kvôli ohybom, čo je nevýhodné pri vkladaní batožiny. Nám sa podarilo tento problém vyriešiť, takže získané  milimetre navyše sa vždy hodia.

Hmotnosť- je tiež aspekt, ktorý bol dôležitý. Sme názoru, že čím ľahšie, tým lepšie. Hrúbka materiálu, konštrukcia a technológia výroby má na to vplyv.

Materiál- základ je 2mm plech z Al zliatiny, z ktorej je celý kufor vyrobený. Ohybmi získava pevnosť a ostáva pružnosť, pričom 2mm hrúbka zabezpečí aj nízku hmotnosť. Pozor treba dávať pri názvosloví materiálu, pretože na webe sú ponuky s ,,duralovými" kuframi. Ide o chybu, pretože z duralu sa tie kufre vyrobiť a ani zvariť nedajú.
Pri výrobe nachystané na povrchovú úpravu


Pevnosť- na pohľad z vonku kufor vyzerá jednoducho, avšak vo vnútri máme integrovanú výstuhu s praktickým využitím v spodnej časti. Naše kufre boli úspešne testované pri 20 a 30 kg záťaži
 v enduroteste na motorke XT660Z Tenere.

Povrch- každé naše kufre majú komaxitovaný povrch v základných farbách RAL 9005, 9006, 9010; teda čierna, hliníková biela, biela. Dôvod je opäť v kvalite povrchu, čím je vnútro kufra zafarbené,
 a tak už nehrozí špinenie od neupraveného hliníka.

Jednotný povrch na veku kufra, úpinky na prichytenie batožiny (komp.Enduristan)


Reflexný bezpečnostný polep
Design- z hľadiska designu sme chceli ísť jednoduchou cestou, ktorá bude univerzálna ku všetkým typom motocyklov. Eleganciu dodáva farba, s ktorou zacelíme povrch kufra.
O bezpečnosť sa zase starajú reflexné potlačené polepy. Na bočnej časti zase vieme dodať polep rôzneho druhu, no základ ponuky tvorí reflexný polep zemegule.

Farebná kombinácia nálepiek na čiernom kufri











Inovácie...
Našou novinkou je vymyslený odnímateľný aerodynamický štít. Dostali sme podnety o veľkých čelných plochách, ktoré v  niektorých prípadoch zvyšujú spotrebu. My sme navrhli nový štít, ktorý slúži aj ako odkladací priestor. Tým jazdec získava miesto navyše a v prípade obsadenia dvoch osôb si ho vie rýchlo odmontovať.




Aerodynamický externý ukladací priestor




















Úpravy na mieru...
Dokážeme taktiež  vyrobiť čokoľvek, čo si zákazník želá, vieme sa  prispôsobovať rozmermi
a prevedením. Rovnako vieme navrhnúť vlastný design nálepiek, čím dostanete originálny výrobok. S množstvom doplnkov si tak viete kufor ,,postaviť" podľa svojich predstáv.

Takto vyzerá komplet nastrojená motorka od nás, od krytov až po kufre

XT660Z Tenere, 2x39l + 1x46l Topcase

 Ako sa k nám dostať?

naše kontatky sú: sergej.design@gmail.com ,alebo info@sergejdesign.com. Tvorbu si môžete pozrieť i na FB stránkach facebook.com/sergejdesign, alebo na eshope na sergejdesign.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára