štvrtok 25. mája 2017

Enduristan SK, Sandstorm 4H

Batožinu od výrobcu Enduristan som už tu raz predstavoval... [odkaz]

Týmto pokračujem v ukážkach jeho ďaľších výrobkov. V tomto článku sa dozviete niečo viac o použití tankvaku model Sandstorm 4H.

O výhodách a nevýhodách použitia tankvaku tu nejako písať nebudem. V štandarde je to výhodný úložný priestor priamo nad nádržou, ktorý je rýchlo prístupný jazdcovi. Negatívom je, že ak máte veľmi veľký tankvak, tak vám môže prekážať občas v jazde- hlavne v stupačkách.




Prevedenie
Ide o kompaktný tankvak so stálym objemom 7l. Je vhodný na menšie motocykle, endurá, alebo pre tých ktorí hľadajú menší praktickejší tankvak.

Upevnenie
Enduristan nepracuje s magnetickými tankvakmi a volí upínanie popruhmi.

Celkovo sa nachádzajú na zadnej strane dva popruhy, ktoré sa upínajú o rám motocykla. Ich protikusy sa stiahnú dopredu na rám a sú tam prichytené sťahovacou páskou. Vpredu sa uchytáva tankvak o krk riadenia systémom popruhov. Všetky popruhy sa dajú samozrejme dĺžkovo regulovať, čím je zabezpečená dostatočná aretácia na každý motocykel.
Upozorňujem, že takto nastaviť tankvak do správnej pozície si vyžaduje dávku cviku. Vždy pred tripom je dobré si tankvak ustaviť do správnej polohy včas. Následná práca s ním už bude bezproblémová a jeho odopínanie/upínanie už bude rýchlou záležitosťou.



Úložný priestor
Na hornej časti tankvaku je suchým zipsom pripevnená taška na mapu. Od spodnej strany má urobený otvor na kábel pre nabíjanie mobilného telefónu, či iného zariadenia.
Do vnútorného priestoru sa dostanete cez zips. Ten ide trošku tuhšie než tie klasické, ale je to daň za vodeodolné lemy.
Po otvorení uvidíte dnu červený nylonový priestor. Červená farba je kvôli lepšej prehľadnosti. Materiál zase zabezpečuje vodeodolnosť.
Vo vnútri nájdete opäť niekoľko organizérov. Na veku je pripevnená taška, opät na suchý zips a je vhodná na drobnosti či doklady. Vnútorný priestor sa dá rozdeliť pomocou priečinku, ktorý opäť obsahuje minitašku na peniaze. Tento priečinok sa prichytáva pomocou suchých zipsov na steny tankvaku.
Vnútorná strana obsahuje ešte jeden miniorganizér v podobe malého priestoru na zadnej strane. Tam opäť môžete si dať peniaze, písacie potreby a iné drobnosti.



Vonkajšia strana obsahuje skryté vychytávky. Na bokoch sú sieťky na drobnosti- ja tam nosím tyčinky. Na prednej strane je otvor na nabíjací kábel. Avšak hlavná skrytá finta je v podobe priestoru medzi konštrukciou tankvaku a tvrdenou ,,platňou" ktorá je na spodu tašky a je v kontakte s nádržou. Tú keď odtiahnete , tak tam si môžete skryť peniaze...a prečo peniaze? Tí, ktorí chodia často východným smerom vedia, že colníkom a policajtom netreba ukazovať väčšiu hotovosť.

Video



Ako sa k Enduristanu dostanem?
Sú dve možnosti, buď mi napíšete mail na: sergej.design@gmail.com , či info@sergejdesign.com.
Alebo priamo objednávku na e-shope sergejdesign.com
Viac info a fotiek je i na FB facebook.com/sergejdesign
alebo na mojom youtoube kanáli:
https://www.youtube.com/channel/UCgcNoTHah0Nn_KbU6PuPF_Q

Sergej,




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára